”Reseindustrin går mer mot upplevelser och upplevelsepaket”

När corona satte stopp för kongressverksamheten tänkte hotelledningen till och ställde om. Nu erbjuder Clarion Hotel Sea U i Helsingborg såväl padel som pickle.

Clarion Hotel Sea U i Helsingborg skapar nya möjligheter. Den nya kongresshallen var egentligen tänkt att fyllas med människor, nu är den utrustad av Trafik & Fritid med såväl en padelbana som en picklebana. I samarbete med Helsingborgs Racketklubb erbjuds nu hotellets besökare möjligheten att boka paket med frukostpadel, lunchpadel och olika weekendpaket kopplade till padel.

– Personligen tror jag att reseindustrin går mer mot upplevelser och upplevelsepaket. Gäster söker en upplevelse snarare än praktiska boendelösningar, säger hotellets VD Miri Sumiq.

Helsingborg är Sveriges padeltätaste ort och har blivit en destination för padelfrälsta. I Helsingborg med omnejd finns fler än 80 banor och det är trots det hög efterfrågan på padeltider. Sporten har blivit omåttligt populär, mycket tack vare att det är enkelt att börja med, väldigt roligt att utöva och därtill en social motionsform. Kanske är pickle nästa racketsuccé? Pickle har sitt ursprung i USA och tilltalar om möjligt en ännu större målgrupp.

– Alla, från barn till äldre, kan spela pickle. Det ska bli väldigt roligt att få visa den här inkluderande sporten för Helsingborgarna. Den första tiden kommer det vara gratis att prova på pickle, säger Anders Mattsson klubbchef i Helsingborgs Racketklubb.

Trafik & Fritid Skandinavien erbjuder nischade produkter och tjänster inom idrott och offentlig miljö. Dotterbolaget Padeltotal är störst i Norden på just padel.

– Padel är väldigt populärt. Vi har installerat över 1000 banor hittills runtom i Norden. Pickle, eller pickleball som det också kallas, har hög potential. Pickle kräver inte samma ytor och rymd som padel men är likt padel en rolig och social sport som är lätt att komma i gång med, säger Erik Andersson, VD på Trafik & Fritid som levererat de båda banorna till Clarion Hotel Sea U i Helsingborg.

För mer info om de olika paketen – besök Clarion Hotel Sea U:s hemsida. Bokning av banor görs via Helsingborgs Racketklubb.