Maximera intäkterna i din padelanläggning

Hur tjänar du mest på din padelhall? Du som har byggt eller ska bygga en padelbana, eller flera, skapar de fysiska förutsättningarna för många härliga timmar med padel – men det gäller att maximera intäkterna för att skapa en långvarig succé. Med en anläggning i egen drift vet vi hur du ökar lönsamheten på din anläggning.

 

 

Högre trivsel för högre lönsamhet på padelanläggningen

Ska du göra en större anläggning med flera banor kan du planera placeringen av banorna smart så att du får högre trivsel bland spelarna och högre lönsamhet i din verksamhet. Har du fel mått i din hall får du antingen överväga att bygga ut hallen eller också göra färre antal banor. Färre banor innebär också lägre lönsamhet. Därför är det viktigt att du tidigt i processen är medveten om hur stor anläggning du får plats med i din lokal eller på din mark.

 

Optimera ytorna i din padelhall

Ta gärna hjälp av en expert som hjälper till med ritningar och placering av banorna så att ytan optimeras för att kunna rymma så många banor som möjligt. Tänk på att ofta behöver en padelbana fungera bra ihop med andra sporter eller aktiviteter som utförs i samma lokaler eller på en delad yta.

 

Fler aktiviteter än padel?

När man bygger padelbanor blir det ofta långsmala överblivna ytor över som oftast anses helt oanvändbara. Ett tips är att ha med detta i planen från början och tänka på alternativa aktiviteter såsom klättring, gym, minifotboll eller ninjabana.

 

Priset omfattar mer än en padelbana

Att köpa in en färdig padelbana till din anläggning kostar från ca 260 000 kr men beror på modell, om banan ska byggas utomhus eller inomhus och vilken typ av bana du vill ha. I den totala prisbilden bör du också räkna med eventuellt golv- eller markarbete, framdragning av el osv.

 

Padel är mer lönsamt än tennis – och upplevs som billigare

En rent kommersiell fördel med padelbanor jämfört med tennisbanor är att en padelbana bara tar upp en tredjedel så stor plats som en tennisbana. Det gör att du får plats med fler banor som var och en genererar ungefär lika mycket intäkter som tennis. Spelarna upplever också sporten som billigare eftersom man oftast är fyra personer som spelar – och därmed delar på kostnaden – istället för två.

 

Så får du en högre bokningsgrad

När du investerar i nya padelbanor vill du såklart ha en så hög bokningsgrad som möjligt på dem men också att du själv minimerar ditt arbete. Ett sätt att optimera lönsamheten är att använda ett bokningssystem som är kopplat till padelanläggningens ytterdörr. Med bokningssytemet Matchi, som är ett av de mest populära, sköts allt med en PIN-kod. Dina kunder behöver därför ingen s.k. tagg (för access till lokalen) vilket innebär att du egentligen inte behöver boka tid för att träffa nya spelare.

 

Nyttja padelbanan till annat

Tänk på att tider mitt på dagen i regel är svårare att få fullbokade än morgon och kvällar. Genom att installera höj- och sänkbart nät kan du t.ex. låta skolor spela fotboll, volleyboll eller badminton på samma ytor som padelbanorna. Ta gärna hjälp av en kunnig expert när du ska planera din padelbana och din affärsplan. Padeltotal har stor erfarenhet inte bara av att bygga padelbanor utan också inom att få igång bokningsgraden och lönsamheten för din verksamhet.