Vad kostar en padelbana?

En rent kommersiell fördel med padelbanor jämfört med tennisbanor är att en padelbana bara tar upp en tredjedel så stor plats som en tennisbana. Det gör att du får plats med fler banor som var och en genererar ungefär lika mycket intäkter som tennis. Spelarna upplever också sporten som billigare eftersom man oftast är 4 som spelar, och därmed delar på kostnaden, istället för 2.

Så får du högre bokningsgrad

När du investerar i nya padelbanor vill du såklart ha en så hög bokningsgrad som möjligt på dem men också att du själv minimerar ditt arbete. Ett sätt att optimera lönsamheten är att använda ett bokningssystem som är kopplat till padelanläggningens ytterdörr. Med bokningssytemet Matchi, som är ett av de mest populära, sköts allt med en PIN-kod. Dina kunder behöver därför ingen Tag (för access till lokalen) vilket innebär att du egentligen inte behöver boka tid för att träffa nya spelare.

Tänk på att tider mitt på dagen som regel är svårare att få fullbokade än morgon och kvällar. Genom att installera höj- och sänkbart nät kan du t.ex. låta skolor spela fotboll, volleyboll eller badminton på samma ytor som padelbanorna.

Ta gärna hjälp av en kunnig expert när du ska planera din padelbana och din affärsplan. Trafik & Fritid har stor erfarenhet inte bara av att bygga padelbanor utan också inom att få igång bokningsgraden och lönsamheten för din verksamhet.