Multi­sport­anlägg­ning på Gislövs IP

Trelleborgs kommun utlyste en tävling där kommunen delade ut en miljon kronor till fem olika medborgarförslag. En av vinnarna blev Gislövs IF som tillsammans med Trafik & Fritid skapade en multisportanläggning på idrottsplatsen, för att bredda utbudet och öka nyttjandegraden.

 

Mer idrott för fler – ett vinnande förslag

Gislövs IF hade länge planerat för att göra något för att skapa förutsättningar för ett ökat nyttjande av Gislövs idrottsplats. Föreningen hade en bygg- och projektledare i styrelsen som i sin tur hade väletablerad kontakt med Trafik & Fritid. Förslaget skickades in till tävlingen ”En miljon idéer” – och var det förslag som fick allra flest röster.

 

Trafik & Fritid levererade kunskap och all utrustning

Genom att vi på Trafik & Fritid blev inkopplade tidigt i projektet kunde vi bidra med vårt kunnande inom området och ge bra vägledning. Med gedigen erfarenhet, en bred produktportfölj och goda samarbeten med leverantörer kunde vi föreslå flera möjligheter och leverera all utrustning till projektet. Detta vet vi sedan tidigare är saker som underlättar mycket för beställaren.

Både Gislövs IF och Trafik & Fritid hade också sedan tidigare goda relationer till den markentreprenör som tidigare varit delaktig i ett annat gemensamt projekt, där Trafik & Fritid hjälpt Gislövs IF att bygga en padelbana. Markentreprenören var till stor hjälp även i arbetet med att skapa multisportanläggningen.

 

Detta gjordes för att skapa multisportanläggningen

  • Vi installerade en multicourt, specialanpassad efter kundens önskemål och våra egna erfarenheter från tidigare anläggningar.
  • Vi levererade och monterade konstgräs på det aktuella området.
  • Vi installerade också ett utomhusgym med totalt 12 maskiner. Maskinerna har justerbara motstånd vilket ger förutsättningar för utomhusträning av hög kvalitet, med möjlighet till rejäla genomkörare av hela kroppen. Passar alla åldrar (från ca 13 år).
  • Övergripande skapade vi en estetiskt tilltalande miljö. Genom att välja samma kulörer på multicourten som på gymmaskinerna har anläggningen fått ett enhetligt och inbjudande utseende.

 

Ett projekt som gav mersmak

Projektet har blivit en succé. Både multicourt och utomhusgym är redan flitigt använda – utbudet är breddat, nyttjandegraden ökad. Tillsammans med Gislövs IF planerar vi nu för ytterligare installationer vid det aktuella området, med t.ex. mer konstgräs samt hybridgräs/ytgräsarmering på valda områden.

– Vårt mantra är Hållbar Framgång och vi vill bygga en anläggning i världsklass. Nu har vi kommit en bit på vägen, säger Anders Carlsson, fastighetsansvarig hos Gislövs IF.

Vi gratulerar Gislövs IF till en fin anläggning och tackar för ett mycket gott samarbete. Vi gläds åt vårt fortsatta arbete tillsammans.