Sureplay – underlag för hög säkerhet på lekplatser

Sureplay är ett platsgjutet gummigranulat som skapar inbjudande och lekfulla miljöer med rätt fallskydd. Med Sureplay skapar du en lekmiljö där alla är välkomna!

 

KRAV PÅ FALLSKYDD

Enligt gällande EU-normer (EU-norm EN 1177) krävs att risken för personskador på lekplatser ska minimeras. För att lekplatser ska uppnå dessa krav och erbjuda ett gott fallskydd används bland annat speciell sand, bark, konstgräs eller platsgjutet gummigranulat som underlag.

FÄRG PÅ GUMMIGRANULAT

Det första platsgjutna gummigranulatet som kom till Sverige heter Sureplay. Sureplay är populärt att använda på till exempel lekplatser, på löparbanor och på mul­tisportytor för spontanidrott. Sureplay borgar för optimal säkerhet och är med sin tillgängliga, stötdämpande och ofta färgglada yta väldigt inbjudande till lek. Det finns 24 standardfärger att välja mellan – dessa kan dessutom blandas eller läggas i mönster för att skapa unika uttryck.

SUREPLAY – SÄKERT PÅ FLER SÄTT

Sureplay är inte brandfarligt, vilket minskar risken för vandalism. I de fall där vandalism förekommer är ytan lätt att laga. Trafik & Fritid jobbar med egen, lokal personal och kan därför komma snabbt för att åtgärda problemet. Detta minskar risken för fort­satt vandalism och ytterligare förstörelse av lekytan.

 

TILLGÄNGLIGHET PÅ LEKPLATSER

En yta bestående av platsgjutet gummigranulat gör det möjligt för fler att delta och vara närvarande i leken. Det är enkelt att ta sig fram med såväl barnvagn som rullstol, äldre släktingar kan vara med och ta del av leken då ytan både är lättframkomlig (till skillnad från sand), halksäker och mjuk att landa på.

 

FÅ HJÄLP MED FALLSKYDD OCH SÄKERHET

Våra produkter ritas ofta in i projekt av arkitekter. Har du ingen arkitekt kan Trafik & Fritid hjälpa dig med planeringen. Vi kan dessutom tipsa om alternativ – det finns kanske bättre alternativ för just ditt projekt – till exempel stötupptagande gummi med konstgräs på ytan. I vårt utbud finns också asfaltsmönstring (Creapave), ytmålning och dekorativ, prefabricerad termoplast (DecoMark). Våra kunder tycker det är skönt att kunna hitta allt hos samma leverantör.

 

För fler tips – ladda ner vår gratisguide!