12 år senare – Sureplay i Ystad

Källesjö lekplats är belägen precis vid infarten av Ystad om man kommer från Malmö, på Per Lars Väg.

Trafik & Fritid hjälpte Ystad Kommun med anläggningen av denna lekplats 2007. Då fanns det ett fåtal villor runtomkring den då helt nybyggda lekplatsen. Nu, tolv år senare, hade det blivit dags för renovering av lekställningen som tillgänglighetsanpassats och i samband med detta lades ny Sureplay under den nya lekställningen.

– Vi passade dessutom på att se över de övriga ytorna och vid ett par ställen så renoverade vi med cirklar i en lite mörkare blå färg (Hertha Blue) i den befintliga ljusare (Rainbow Blue) äldre ytan som hade blivit en aning sliten sedan 2007, säger Anette Bohm, arbetsledare för Sureplay på Trafik & Fritid.

 

Gungställningen till vänster (renovering gjord 2019) & färglös lekställning till höger (inget nämnvärt slitage) är på befintlig Sureplay från 2007. I bakgrunden den nya lekställningen med den tidigare Sureplayytan utbytt mot ny 2019.

 

Färglös lekställning & gungdjur med befintlig Sureplay från 2007.

 

Den nya lekställningen med den gamla Surplayytan borttagen & ny Sureplay lagd 2019 – Grassmix bestående av 50% MayGreen, 25% ResedaGreen & 25% RainbowGreen med mönster i 100% RainbowGreen.