Padel med HK Malmö på Sportcenter Syd

Som en av HK Malmös sponsorer fick vi nöjet att under fredagen bjuda in klubbens herrelitlag på ett par timmars padel i Löddeköpinge.

– Det är ett skönt break att göra något annat mitt i en period av hård träning, tycker HK Malmös huvudtränare Stian Tönnesen som efter ett par timmars padel på Sportcenter Syd i Löddeköpinge drar vidare med laget till Limhamn för bastu och havsbad.

Laget är spelledigt under den pågående EM-turneringen och tar tillfället i akt att träna hårt – och varvar med andra aktiviteter som teambuilding. För idrottare, kanske i synnerhet ungdomar, är det viktigt med varierad träning. Men trots att flera spelare, och ledare, visade upp ett riktigt hyggligt padelspel så hör det inte till vanligheterna för HK Malmös seniortrupp.

– Till skillnad från ungdomar hinner inte våra spelare med så mycket annan träning än den som rör handbollen. Men jag håller med, många var duktiga på padel – jag tror att en del av dem spelat tidigare, flera har spelat tennis – och så är de ju bollmänniskor allihopa, konstaterar Stian Tönnesen.

– De är jätteduktiga, berömmer Trafik & Fritids Anette Bohm (padelentusiast och stor HK Malmö-supporter) utan minsta förvåning i rösten, ”det är ju HK Malmö!”

Högernian Magnus Persson och högersexan Hampus Olsson blev den mest framgångsrika duon på padelbanorna och erhöll i samband med den efterföljande lunchen första pris för sina insatser. Fler priser delades ut.

– Ni som kom näst sist såg ut att ha lite svårt att bocka er ner ordentligt, så ni vinner varsitt exemplar av Trafik & Fritids extra långa skohorn, sa Trafik & Fritids Anders Bohm till hela HK Malmö- truppens förtjusning.

Avslutningsvis berättade Andreas Pålsson, tidigare svensk mästare i padel och numera padelentreprenör på Sportcenter Syd, om padelsportens utveckling i världen och Sverige. Han stod också för utbildning vid en en träningsstation under eventet.

 

Anders Bohm delar ut förstapris till Magnus Persson och Hampus Olsson.