Fallskydd Sureplay nu ännu bättre både för barn och för miljö

Den nya generationens Sureplay har förbättrade miljöegenskaper, förbättrad stötdämpande funktion och fantastiska visuella kvalitéer.

Sureplay är platsgjuten fallskyddsbeläggning och används på till exempel lekplatser, löparbanor eller som underlag på idrottsplaner (multisport). Sureplay säkerställer att din lek- eller spelyta uppfyller de EU-normer som finns gällande fallskydd.

Vi framtagandet av den nya generationen Sureplay har man tagit del av marknadens negativa inställning till användandet av granulerade bildäck (SBR) och förekomsten av polyaromatiska kolväten i dessa, samt oron för mikroplaster (små partiklar upp till 5 mm).

Den nya generationen använder därför en ny typ av stötdämpning, kallad Infinergy. Materialet tillverkas av BASF i Tyskland i samarbete med Adidas och används i huvudsak som stötdämpande sula i skor. Vid produktion av detta material kan enstaka korn avvika från den önskade kritvita färgen och räknas då som sekundärmaterial av skotillverkaren – även om materialet som sådant är förstklassigt.

Fördelar med Infinergy:

  • Innehåller inga polyaromatiska kolväten.
  • Innehåller inget SBR-gummi.
  • Innehåller inga mikroplaster.
  • Materialet är mycket lätt (150 kg/m3) vilket både sparar på frakt och möjliggör läggning på tak eller andra ställen där vikt är en faktor.
  • Materialet har ännu bättre stötdämpningsegenskaper än SBR, i synnerhet vid högre fallhöjder.

_

Välkommen till vår monter på Fastighetsmässan Syd där vi gärna visar och berättar mer om detta!