poptennis arvika idrottscenter - trafik & fritid

Europas första poptennisbana i konstgräs

Tidigare i april stod den klar, europas första poptennisbana på konstgräs! Vi fick den stora äran att anlägga denna hos Arvika Idrottscenter som drivs av två idrottslegender, Magnus Norman och Jörgen Jönsson. 

 

Magnus Norman

Magnus var en av Sveriges bästa tennisspelare omkring år 2000 och har under sin karriär vunnit hela 12 ATP-titlar. Dessutom har Magnus tilldelats Fair Play-priset av Riksidrottsförbundet 2001 med motiveringen:

“Magnus Norman tilldelas priset för att han i fjärde omgången av Australian Open korrigerade ett domslut och gav motståndaren matchbollen och därmed segern. Med denna handling framstår Magnus Norman som en fin representant för rent spel och ett föredöme inom svensk idrott.”

 

Jörgen Jönsson

Jörgen är en av hockeyvärldens mest meriterade spelare i modern tid. Med flera SM-guld, VM-guld och OS-guld är han dessutom den ende ishockeyspelaren i världen som vunnit OS-, VM- och nationellt mästerskapsguld (SM-guld) samma säsong.

 

Arvika Idrottscenter

Tillsammans med Lars Månsson, före detta ordförande i den lokala tennisklubben och vän till Magnus Norman, har trion skapat Arvika Idrottscenter, en multisportarena med möjligheter för bland annat innebandy, basket, poptennis och pickleball. Deras gemensamma mål är att motverka stillasittande. 

Nu kan du dessutom spela poptennis på konstgräs sedan vi anlagt den nya banan! Om du vill testa det bokar du tid på https://www.matchi.se/ .

 

Poptennis

Till skillnad från många andra sporter kräver poptennis ingen förkunskap, vem som helst kan lära sig denna otroliga sport! Poptennis skiljer sig från vanlig tennis i det att banan är mindre, racket (eller padeln) är kortare och bollen är mjukare. En mjukare boll gör att den inte går lika fort och studsar mindre. Utöver detta spelar man också lite annorlunda, bland annat servar man med ett underhands slag vilket innebär att du inte behöver lära dig tennisens svåra överhands serv. 

Eftersom en poptennisbana är mindre har du också mindre yta att täcka. Därmed sliter poptennis mindre på knän, axlar, fötter och ryggen. Med andra ord är poptennis en utmärkt aktivitet för alla åldrar, oavsett tidigare erfarenhet.

Här kan du läsa mer om padelbanor.