Projekt för hållbar tennis i Malmö gjorde succé

Trafik & Fritid är stolt partner till projektet för hållbar tennis – ”Tennis skapar Fair Play i hela Malmö” – som i somras slog rekord.

– Det känns fantastiskt bra i tennishjärtat och vi är supernöjda efter den här sommaren. Med tennisen som dragplåster så har vi tillsammans med våra samarbetspartners spridit tennisen i hela Malmö, sammanfattar Janne Immonen, klubbchef på Fair Play TK.

Under sommaren fick ungefär 600 barn och ungdomar prova på tennis – helt gratis. 300 av dessa fick varsitt ett eget tennisracket samt 4 tennisbollar. Det innebär att de nu kan spela på egen hand på några av Malmös gratisbanor.

– Snacka om hållbart tennisprojekt! Underbart, eller hur?, säger Janne Immonen – och vi på Trafik & Fritid kan bara hålla med.

Delade ut 300 racketar och 1500 bollar

Projektet innebar att Fair Play TK med hjälp av samarbetspartners ordnade förutsättningar för gratis tennis på sex platser i Malmö, under hela sommaren 2020. 300 racketar och 1500 bollar delades ut. Under 2020 lockade projektet rekordmånga deltagare, som deltog vid totalt cirka 1500 speltillfällen. Alla deltagare försågs dessutom med varsitt värdegrundskort.

6

PLATSER

600

DELTAGARE

300

RACKETAR

1500

BOLLAR

1500

SPELTILLFÄLLEN

0

DELTAGARAVGIFT

Gratis tennis sedan 2017

Fair Play Tennisklubb har sedan 2017 erbjudit gratis tennis till alla i hela Malmö genom projektet ”Tennis skapar Fair Play i hela Malmö”. Målsättningen med projektet är att aktivera så många som möjligt oavsett ålder, kön, religion och bakgrund i Malmös alla stadsdelar. Tanken med projektet är att sprida tennisen som idrott i hela Malmö och nå nya målgrupper.

Ser mer

Hållbar tennis: Tennis skapar Fair Play i hela Malmö