Gör ett hållbart val – välj konstgräs som håller i längden

Den nya generationens konstgräs har sand som infill. Förutom att sand är ett rent naturmaterial behöver det i princip aldrig fyllas på ytterligare. Det sparar både tid, pengar och miljö.

 

 

Välj en matta med sandinfill

Elitfotbollsgräs och äldre konstgräsvarianter har olika typer av gummigranulat som infill. De små gummikulorna, som kan komma från t.ex. nermalda bildäck, har en tendens att hamna där det inte var tänkt att de skulle hamna – till exempel i fotbollsskorna, i tvättmaskinen eller i närliggande vattendrag. Detta har uppmärksammats mycket under senare år och miljöaspekterna är uppenbara.

Den fjärde generationens konstgräs har däremot sand som infill. Är du inte i behov av en fotbollsplan för matchspel på elitnivå – gör ett grönt val och välj en matta med sandinfill! En matta mad sandinfill behöver i princip aldrig fyllas på med ytterligare infill vilket både sparar tid, pengar – och inte minst miljö.

 

Därför ska du välja konstgräs från Trafik & Fritid

Våra konstgräs uppfyller de allra högsta kraven och har bl.a. marknadens bästa UV-skydd vilket borgar för en lång livslängd. Garantin gäller i åtta (8) år men mattans faktiska livslängd beror på många faktorer. Vi har mattor som har legat i 15 år och som fortfarande håller väldigt hög nivå.

 

Världens största och mest betrodda varumärke inom konstgräs

När du väljer ett konstgräs från Trafik & Fritid får du en matta från Tarkett Sports FieldTurf som är världens största och mest betrodda konstgräsvarumärke. De tillverkar alla sina konstgräs själva i Europa med eget, förstklassigt material. De är dessutom mycket avancerade i återvinning och återanvändning av konstgräs med egen utrustning.

 

Gör ett grönt val som håller i längden!

 

Visste du detta om konstgräs?

En konstgräsmatta kan flyttas och fortsätta användas även om den exempelvis inte längre uppfyller önskad certifieringsnivå. En konstgräsmatta som tidigare tjänstgjort som FIFA Quality Pro är fortfarande ett väldigt bra fotbollsunderlag även om det efter ett par år som underlag på en elitfotbollsarena inte längre uppfyller kraven för den allra högsta klassificeringen.