Conipur Pro Clay

Conipur Pro Clay ger förlängd tennissäsong på grus

Nu kan Staffanstorps TK spela tennis utomhus så länge det ej är snö på banorna. Med hybridgrusbanor med Conipur Pro Clay blir säsongen längre och spelegenskaperna bättre.

Trafik & Fritid har fått äran att bygga nya hybridgrusbanor för tennis i Staffanstorp. Uppdraget innebar totalentreprenad med att gräva bort gammalt grus, installera nytt bevattningssystem och lägga nya hybridgrusbanor.

Resultatet är att grussäsongen förlängs dramatiskt med spel som startar tidigt på våren och kan spelas långt in på hösten.

– Vi fick förtroendet av Staffanstorps TK att hjälpa dem med totalentreprenaden i det här projektet. De nya banorna förlänger tennissäsongen och ger också märkbart förbättrade spelegenskaper jämfört med andra banor, säger Erik Andersson, VD och ansvarig för affärsområde tennis på Trafik & Fritid.

Conipur Pro Clay – Bättre grustennis under längre tid

Conipur Pro Clay är ett året-runt-underlag för tennis, certifierat av Internationella tennisförbundet (ITF). Basskiktet är gjort av tegelkross, som blandas med ett speciellt bindemedel och sedan toppas med glidgrus. Detta system kan användas både för utomhus- och inomhusbanor.

Med sin kompakta och helt jämna yta ger Conipur Pro Clay enastående och konsekventa spelegenskaper, såsom enhetliga glidegenskaper och konsekvent bollstuds.

Conipur Pro Clay kan användas utomhus året runt och kräver minimalt med underhåll – fördelar som konventionella grusbanor inte kan erbjuda. Tack vare den utmärkta vattengenomsläppligheten är ytan snabbt spelbar igen efter regn.

Dessutom är systemet perfekt lämpat för användning inomhus. Med den speciella tekniken håller gruset fukten på ytan under en längre tid och minskar på så vis dammutvecklingen.

Conipur Pro Clay tennisbanesystem kan installeras på befintliga banor.

Resultat

Före

Efter

Conipur Pro Clay

  • Banan (också) för proffs

    Certifierad av International Tennis Federation (ITF)

  • Konsekventa spelegenskaper

    Den kompakta, helt plana ytan garanterar konsekvent glid och bollbeteende

  • Spela utan avbrott

    Grustennisbana året runt, vilket gör att den kan spelas på längre än en vanlig grusbana

  • Alltid i bra form

    Betydligt mindre underhåll än en vanlig grusbana